Concert de suflet daruit primaverii

Posted by: | Posted on: martie 3, 2015
Vizualizări:1327

Concert de suflet daruit primaverii

Scris de Lidia Almăjanu – CARANSEBEŞ – De 1 Martie, Filarmonica „Banatul” a adus primăvara în sufletele caransebeșenilor cu un concert găzduit de Casa de Cultură „George Suru”.

Ca de fiecare dată, prestația artiștilor timișoreni a fost una excepțională sub bagheta maestrului Radu Popa, din repertoriu plin de suplețe și de nerv nelipsind piese de Mozart, Strauss, Morricone sau Edvard Grieg. „Artiștii filarmonicii ne-au purtat din nou într-o lume mirifică și specială. Am încercat să facem o bucurie și Preasfințitului Lucian, în aceste zile împlinindu-se nouăani de când păstorește Episcopia Caransebeșului, dar și să oferim un Mărțișor muzical tuturor melomanilor din cetatea Caransebeșului, și cred că am reușit”, a precizat primarul Marcel Vela.

„Am asistat la un concert de suflet în Duminica Ortodoxiei, un concert închinat Bisericii naționale la început de primăvară. Să-i mulțumim lui Dumnezeu pentru această seară”, a spus și episcopul Lucian. Cosmin Bălean, cu o interpretare magistrală a piesei „The Lonely Shepard” la duduk, un instrument de suflat cu un timbru mai aparte, a transmis emoția unei seri care s-a încheiat apoi cu clasicul dialog orchestră-public înlesnit de Marșul Radetzky al lui Johann Strauss tatăl, în aplauzele celor prezenți.

Sursa: http://www.caon.ro/concert-de-suflet-daruit-primaverii/1510229

 

Lasă un răspuns