CONCURSUL INTERNAŢIONAL DE INTERPRETARE VOCALĂ ŞI INSTRUMENTALĂ „LUŢĂ IOVIŢĂ”, Ediția a XXV-a

Vizualizări:3854

Festivalul – Concurs Internaţional „Luţă Ioviţă” pentru solişti vocali şi instrumentişti, care se va desfăşura în Caransebeş, este o expresie a dragostei şi preţuirii faţă de patrimoniul muzical din Banat şi din ţară, constituind o modalitate constantă de descoperire şi afirmare a talentelor interpretative din România și a românilor din Republica Moldova, Serbia, Ungaria și Ucraina.

Concursul se desfăşoară pe două secţiuni:

a) interpretare vocală;

b) interpretare instrumentală.

CONDIŢII DE PARTICIPARE:

Vârsta participanţilor este cuprinsă între 16 – 40 de ani.

Fişa de înscriere în concurs va fi completată şi expediată până în data de 23 aprilie a.c. pe adresa: Casa de Cultură „George Suru”, Caransebeş, str. Nicolae Corneanu, nr. 6, jud. Caraş-Severin, cod poştal 325400, pe adresele de e-mail sau la la nr. de fax menţionate mai jos, sau se poate completa la sediul instituției.

Concurenţii vor prezenta două piese muzicale, o doină fără acompaniament şi un cântec de joc cu acompaniamentul orchestrei.

Este obligatoriu ca toţi concurenţii să prezinte melodia de joc transcrisă pe note muzicale (partitură) până în data de 23 aprilie, la numărul de fax: 0255-514609, sau pe adresele de

e-mail: cultura_caransebes@yahoo.com, cultura.caransebes@gmail.com;

Organizatorii asigură masa şi cazarea, deplasarea fiind suportată de concurenţi sau de instituţia pe care aceștia o reprezintă.

PROGRAMUL FESTIVALULUI – CONCURS

02 mai, ora 10,00 – prezentarea concurenţilor la Casa de Cultură „George Suru” Caransebeş; preselecţia şi repetiţii

02 mai, ora 17,00 – concurs

03 mai, ora 17,00 – festivitatea de premiere şi gala laureaţilor

Juriul format din personalităţi ale muzicii populare româneşti va acorda următoarele premii, la fiecare secţiune, precum și TROFEUL „LUȚĂ IOVIȚĂ”

PREMII:

MARELE PREMIU= 2000 lei

PREMIUL I = 1000 lei

PREMIUL II = 800 lei

PREMIUL III = 600 lei

MENŢIUNE = 400 lei

În funcţie de numărul de participanţi şi de valoarea interpretativă a concurenţilor, juriul îşi rezervă dreptul de a redistribui valoarea premiilor.

Relaţii suplimentare se pot obţine la telefon: 0255-514609; 0724-235876.

ORGANIZATORII

Lasă un răspuns