La mare arta! Carmen Chesaru expune la Galeria Corneliu Baba

Posted by: | Posted on: noiembrie 10, 2018
Vizualizări:1276

La mare arta! Carmen Chesaru expune la Galeria Corneliu Baba

Scris de R.M. – CARANSEBEȘ – O foarte reuşită expoziţie poate fi văzută în aceste zile, în spaţiile Galeriei de Artă „Corneliu Baba” din Caransebeș. Cu accent pe pictură şi pe grafică, expunerea prezintă cu autoritate, sub titulatura „Luciditate și Consecințe”, 19 lucrări ale unei tinere artiste din Caransebeș, Carmen Chesaru, absolventă a Facultății de Arte Plastice din Timișoara.

Realizate într-o tehnică mixtă, tablourile reprezintă modul de exprimare al tinerei artiste: „Este prima mea expoziție personală, o expoziție de desen, culoare și interpretare. Am folosit tehnică mixtă, cărbune pe hârtie, ulei pe carton, sunt 19 lucrări pictate între 2003 și 2018, tablouri ce reprezintă emoții și lucruri nespuse. De altfel, pictura reprezintă pentru mine un mod de a mă exprima liber”.

Din punctul de vedere al specialistului, expoziția lui Carmen Chesaru este una foarte valoroasă, asta și datorită studiului pe care îl presupune o facultate de arte plastice. O spune profesoara Nicoleta Cozma, și ea o reputată artistă plastică: „Aș începe cu un sentiment, cu ce am simțit în momentul în care am intrat în galerie, m-am simțit ca într-un atelier de artă, la o facultate de artă, în care surprindem toate genurile: compoziție, portret, peisaj, culoare și foarte multă grafică. Avem valoare foarte multă, se simte studiul pe care-l presupune o facultate de artă. Carmen este foarte bună și în desen, și în culoare, este o expoziție dominată de spontaneitate. Este o expoziție de nivel înalt!”.

Printre cei care au trecut deja pragul Galeriei Corneliu Baba” pentru a privi lucrările, s-a numărat și primarul Caransebeșului, Felix Borcean, fost profesor al tinerei artiste. „Mă bucur că te-ai întors în Caransebeș și că faci această expoziție, sunt impresionat de multitudinea de exprimări. Fiindu-mi elevă, niciodată nu am sesizat că ai putea deveni ceea ce ești astăzi, o artistă de valoare, pentru că dacă observam, nu te mai chinuiam cu geografia”, i-a transmis, într-un spirit de glumă, edilul lui Carmen Chesaru.

Expoziția este cu vânzare șeste deschisă până în 26 noiembrieprilej pentru iubitorii de frumos să se bucure de o prezentare expoziţională care scoate la iveală lucrări de valoare ale unui tinere artiste plastice caransebeșene.

Sursa: https://www.caransebesonline.ro/la-mare-arta-carmen-chesaru-expune-la-galeria-corneliu-baba/

 

Lasă un răspuns