Moment de suflet, sculptat in timp

Posted by: | Posted on: februarie 22, 2016
Vizualizări:1550

Moment de suflet, sculptat in timp

Scris de R.M. – CARANSEBEȘ – Panoplia cetățenilor de onoare ai municipiului Caransebeș s-a îmbogățit de sâmbătă cu un nou nume, cel al venerabilului om de artă și cultură, profesoara Eleonora Bunea.

Fostă directoare a Bibliotecii Municipale, Eleonora Bunea, a primit titlul de „Cetățean de onoare” chiar din partea primarului Marcel Vela, în semn de recunoștință pentru întreaga activitate depusă de-a lungul vieții în slujba culturii bănățene. „Sunt fericită nu doar pentru această distincție, ci și pentru faptul că această zi coincide cu o sărbătoare a poeziei și artei, universul în care am activat o viață întreagă”, avea să spunăEleonora Bunea, vizibil emoționată.

Într-adevar, a fost o sărbătoare în Aula „1 Decembrie” a Primăriei, unde poezia și muzica s-au îmbinat atât de plăcut într-un „eveniment de suflet, sculptat în timp”, așa cum l-a caracterizat primarul Caransebeșului, Marcel Vela. Sub genericul „Poezia vie”, grupurile literare „Sorin Titel” (Caransebeș), „Virgil Birou” (Anina), „Semenicul” (Reșița), „Anotimpuri” (Lugoj) și „Direcția 9” (București) au prezentat creații care au văzut lumina tiparului în ultima perioadă. „A fost o aglomerare de cărți, de spirite, de oameni, de autori, recitaluri de poezie și muzică, o zi frumoasă din toate punctele de vedere”, a spus și directorul Casei de Cultură „George Suru”, Ioan Cojocariu, cel care a ținut frâiele întregii manifestări.

„Ultima gară”, de Iosif Caraiman, a fost unul din volumele prezentate la Caransebeș, o poezie testamentară memorabilă. „Este rezultatul unei noi încercări din viața lui Iosif, acea câtime încă netestată de soartă nu a scăpat și a rezultat acest volum. Viața și scrisul lui sunt dramatice, rareori l-am văzut să zâmbească, mai ales în scris. Caraiman este un clasic în viață al literaturii din Banat”, a precizat Ilie Chelaru, redactorul șef al revistei Orient Latin.

„O căsnicie infernală” – Nicolae Sârbu, „Ciocolată cu lămâie” – Valeriu Barbu, „Târziu dar neînserat” – Marius Dumitrescu, „Fereastra care nu mă știe” – Ion Oprișor, „Profetul popular” – Adrian Suciu și „Nimeni, nimic, niciodată” – Ciprian Chirvasiu, au fost celelalte volume pe care autorii le-au supus atenției publicului sâmbătă după amiază.

Sursa: http://www.caon.ro/moment-de-suflet-sculptat-in-timp/1618297





Lasă un răspuns